Terug

Trouw, 26 augustus 2002
Campagne tegen kabinetsplannen

DEN HAAG (ANP) - Het nieuw opgerichte platform 'Keer het Tij' begint morgen haar campagne op Het Plein in Den Haag tegen de nieuwe kabinetsplannen. De eerste publiekmanifestatie is op prinsjesdag, dinsdag 17 september. 'Keer het Tij' is een samenwerkingsverband van ruim zestig progressieve maatschappelijke organisaties, zoals Milieudefensie, SP, GroenLinks, Nederland Bekent Kleur, de Evert Vermeerstichting, ontwikelingsorganisatie Inzet, de Jonge Socialisten, migrantenorganistie Emcemo en De Wereld Is Niet Te Koop.

In de oprichtingsverklaring van deze gelegenheidscoalitie spreken de aangesloten organisaties hun ongerustheid uit over de plannen van het nieuwe kabinet. ,,De WAO wordt uitgekleed en gesubsidieerde arbeidsplaatsen op de tocht gezet. Asielbeleid en vreemdelingenwetgeving wordt aangescherpt, migranten worden gekort op de kinderbijslag en er komt een identificatieplicht'', aldus Keer het Tij.

Bij de ingang van de Tweede Kamer plakken een aantal prominente vertegenwoordigers uit de meer dan zestig organisaties die bij het platform zijn aangesloten, posters. Daarop staat de aankondiging voor de eerste publieksmanifestatie bij de Hofvijver in Den Haag. Onder meer directeur Teo Wams van Milieudefensie, partijvoorzitter Mirjam de Rijk van GroenLinks, co÷rdinator Jurgen de Wit van Nederland Bekent Kleur en partijsecretaris Tiny Kox van de SP nemen dinsdag de plakkwast ter hand.