Terug

Gelderlander

'Keer Het Tij' trapt af met debat met Rutte

NIJMEGEN - Het doel: het tij keren. Het middel: het ineenslaan van de handen.

De start: een debat met staatssecretaris Rutte.

Keer Het Tij heet het platform waarvan komende vrijdag de Nijmeegse afdeling voor het eerst van zich laat horen. Dan vindt er in het Nijmeegse wijkcentrum Burghardt in Bottendaal een politiek debat plaats met verschillende politieke kopstukken.

Moet het gemeentelijk minimabeleid ingeperkt worden? Mag de prijs van het treinkaartje omhoog? Mag de rechtspositie van minderjarige asielzoekers aangetast worden? En hoe erg is het om te bezuinigen op Melkertbanen?

Over deze kwesties gaan staatssecretaris Rutte (VVD), Kees Vendrik (Kamerlid GroenLinks), Saskia Noorman-Den Uyl (Kamerlid PvdA), Hubert Bruls (Kamerlid CDA) en René Roovers (kandidaat-Kamerlid SP) met elkaar in debat. Ingegaan zal worden op de concrete gevolgen van de kabinetsplannen voor Nijmegen.

Keer Het Tij is opgericht als reactie op 'het kille en harde regeringsbeleid'. In Nijmegen wordt Keer Het Tij gevormd door onder meer GroenLinks, Werklozencentrum Unitas en Comité Beter I/D.

Het debat is de eerste publieksactiviteit van het platform. Het is de bedoeling dat de club uitbreidt en uitgroeit tot een breed gedragen stedelijk platform.

Het debat, dat onder leiding staat van journalist Eric Reijnen (De Gelderlander), begint om acht uur 's avonds en duur tot uiterlijk half elf. De toegang is vrij.