Terug

ANP, 12 oktober 2002

AMSTERDAM (ANP) - Het platform Keer het Tij, dat zich keert tegen enkele kabinetsplannen, houdt zaterdag 30 november een grote actieconferentie in Amsterdam. Daar moeten alternatieven op tafel komen voor enkele plannen van het kabinet.

Ook is de conferentie een eerste aanzet tot een grote landelijke actiedag begin volgend jaar, zo is zaterdag bekendgemaakt. Platform Keer het Tij is in enkele maanden uitgegroeid tot een club van 198 politieke en maatschappelijke organisaties. Aangesloten zijn onder meer de PvdA, GroenLinks, SP, reizigersvereniging Rover, Milieudefensie, migrantenorganisaties en kerkelijke organisaties. Van Keer het Tij zijn inmiddels ook enkele lokale afdelingen actief: in Nijmegen, Rotterdam en Groningen.

Keer het Tij keert zich onder meer tegen de plannen voor verbreding van snelwegen, de maatregelen van minister Nawijn (Vreemdelingenbeleid) rond de aanpak van migranten en vluchtelingen, het voornemen om Melkertbanen af te schaffen en de internationale politiek van het kabinet.

De actieconferentie in de Oude Manhuispoort van de Universiteit van Amsterdam moet andere ideeën over de kabinetsplannen opleveren. Er komen thema's aan bod als milieu, oorlog en vrede, onderwijs, globalisering en werkgelegenheid. ,,We zullen ook een gezamenlijke strategie moeten uitzetten om begin volgend jaar een grote massale actie te plannen. Ook als het kabinet valt gaan we gewoon door, want wij denken dat het CDA en de VVD samen ook geen goede alternatieven hebben'', aldus coördinator René Danen van Keer het Tij.

P.s.
Deze conferentie was aanvankelijk gepland op 16 november. Maar omdat op die datum geen geschikte zalen beschikbaar waren, is de conferentie verplaatst naar 30 november 2002.