OPROEP PLATFORM KEER HET TIJ (2006)
 
Balkenende maakt meer kapot dan je lief is.
Vijf jaar met drie regeringen van Balkenende heeft meer kapot gemaakt dan ons lief is. Enorme bezuinigingen hebben de sociale voorzieningen uitgehold. De aanvallen op de georganiseerde solidariteit hebben de klok vele jaren teruggezet. Onder dit kabinet is de kloof tussen rijk en arm, oud en jong, autochtoon en allochtoon toegenomen.
Dit kabinet van 'waarden en normen' heeft weinig respect getoond met het op straat zetten van duizenden vluchtelingen, het doorgaan met kernenergie en het ongemoeid laten van al maar stijgende topsalarissen terwijl mensen met een uitekring of sociaal minimum financieel steeds verder in de knoei komen.
Daarom hadden vier op de vijf Nederlanders afgelopen jaren geen vertrouwen in dit kabinet. Daarom hebben duizenden mensen de afgelopen tijd deel genomen aan protesten tegen het kabinetsbeleid. Op 2 oktober 2004 demonstreerden 300.000 mensen in Amsterdam.
Het is genoeg geweest met het harde rechtse beleid van dit kabinet!
Doe mee, keer het tij!
Organisaties die bij Keer het Tij willen aansluiten kunnen dat doen door bovenstaande oproep mee te onderschrijven. >

2004 Kopspandoek Keer het Tij demonstratie naar Museumplein op 2 oktober.Protest tegen kabinet Balkenende. 2004 Jan Marijnissen en Femke Halsema vinden elkaar op het podium van platform Keer het Tij op 2 oktober op de Dam. 2004. Debat van Keer het Tij in Paradiso. Agnes Jongerius (FNV) wordt geinterviewd door Rene Danen (KHT).  2004 Debat Keer het Tij in Paradiso met Rene Danen, Fatma Uzgumus (VON), Jan Marijnissen, Femke Halsema, Petra Schultz