25.000 mensen op Demonstratie !
Fotosessie 1 Fotosessie 2ANP - AMSTERDAM - Ongeveer 25.000 mensen hebben zaterdag 20 september in Amsterdam gedemonstreerd tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet. Dat zijn er veel meer dan waar de organisatie aanvankelijk op rekende. Actiecomité Keer het Tij verwachtte 10.000 mensen die mee zouden doen aan de manifestatie. "Het blijkt dat er een enorme woede is in dit land", verklaarde R. Danen van het actiecomité. Uit heel Nederland kwamen demonstranten naar de hoofdstad. De organisatoren hadden vanuit 25 steden speciale bussen laten rijden. Bij Keer het Tij hebben zich ruim 350 organisaties aangesloten, met een achterban van 250.000 leden.

Vanaf de Dam trokken de demonstranten door de Amsterdamse binnenstad naar het Museumplein voor een manifestatie met debatten, muziekoptredens en theateracts. Veel mensen waren getooid met spandoeken en protestborden. Op het Museumplein gaven vijftig maatschappelijke organisaties informatie in hun stands en verspreidden ze actiefolders. In zes tenten vonden discussies plaats op het gebied van onderwijs, milieu en vluchtelingen. Op het zonovergoten plein zochten enkelen verkoeling in de museumvijver.

Volgens actiecomité Keer het Tij is de demonstratie zaterdag in Amsterdam het eerste grote protest in een lange reeks van acties. De volgende manifestatie is gepland voor november, wanneer het actiecomité in tientallen steden tegelijk protestacties wil organiseren. "Wij gaan net zo lang door totdat de plannen van het kabinet van tafel zijn en er een einde komt aan het harde rechtse beleid", aldus actieleider Danen.

  

Een lijst met links met info over de demonstratie:
Een uitgebreid verslag is ook te lezen op de site van Indymedia. Zie ook onderstaande links bij Indymedia:
  • Verschillende bijdragen op andere websites over demonstratie Keer het Tij waaronder video en audio verslagen.
  • Foto's spandoeken tijdens Keer het Tij demo.
  • Foto's (2) spandoeken tijdens Keer het Tij demo.
  • Foto's van sprekers en kop demonstratie KhT
  • Foto's keer het tij demonstratie
  • Foto's van de Arme Kant van Nederland.
  • Videocompilatietje keer het tij demo