17 juni: Manifestatie in Paradiso

Debat '1 jaar Balkenende-2, tijd voor een exit-strategie?'
Dans mee tegen JP!-feest.


Bekijk de foto's van Arjen van de Merwe!

"En voor allen, allen tegen JP", zo omschreef Het Parool het Keer het Tij debat 17 juni jl. in een bomvol Paradiso. Er was inderdaad de eensgezinde overtuiging dat het komend najaar de acties tegen de plannen van Balkende-2 opgevoerd moeten worden. "Heel het land moet plat, de machine moet tot stilstand komen en dat koetsje op Prinsjesdag mischien ook wel!" aldus een lachende Niek Stam (FNV-actieleider uit de Rotterdamse haven) die in Paradiso het meest uitgesproken was. Platform Keer het Tij zal samen met andere maatschappelijke organisaties dit najaar inderdaad grote acties gaan organiseren. Zo staat er in de weken na Prinsjesdag ondermeer een grote demonstratie in Amsterdam op 2 oktober gepland. Van 26 tot 28 november wordt het protest voortgezet op het eerste Nederlands Sociaal Forum in Amsterdam. Deze megaconferentie van andersglobalisten zal ook afgesloten worden met een grote actie.

Foto Arjen van de Merwe

Aan het debat "1 jaar Balkenende-2, tijd voor een exitstrategie?" onder voorzitterschap van Rene Danen (Keer het Tij) werd deelgenomen door Abdou Menebhi (Emcemo), Agnes Jongerius (actieleider FNV), Fatma Ozgumuz (VON), Femke Halsema (fractievoorzitter GL), Jan Marijnissen (fractievoorzitter SP), Jet Bussemaker (Tweede Kamerlid PvdA), Joost Janmaat (IKV), Judith de Jong (JS), Petra Schultz (Prime), Peyman Jafari (IS), Sylvia Borren (directeur Novib), Vera Dalm (directeur Milieudefensie) en Niek Stam (FNV-Bondgenoten/De maat is vol). Verder sprak schrijfster Lydia Rood een sprankelende column uit.

Aansluitend aan het debat was er het benefietfeest "Dans Mee tegen JP!" in Paradiso met optredens van ondermeer Harry Slinger, Samiro, Def P. en Rude Boy.

Meer informatie: lees de persberichten!

Foto Arjen van de Merwe